Tepih patosnice - Kakve tepih patosnice da izaberete?

Svi znamo koliko su opasne univerzalne patosnice koje klizaju po podu vozila, naročito kod vozačeve strane, mogu da se zaglave ispod pedala i da naprave veliki problem.
Kada kupujete tepih patosnice, izaberite one koje su krojene po meri Vašeg vozila. Kada birate originalne tepih patosnice, evidentno je da se ovi modeli tačno se uklapaju u Vaše vozilo, prate dimenzije poda vozila za koja su namenjena, ne ostavivši prostor za klizanje i pomeranje.
Ukoliko Vaš auto ima na podu originalni – fabrički fix sistem, tj. klinove ili stubiće za fiksiranje patosnica, obavezno izaberite tepih patosnice koje poseduju originalni fix sistem, tj čepove za fiksiranje, za Vašu veću bezbednost u saobraćaju.
Obratite pažnju, da pozadina bude nepromočiva-gumena antiklizajuća podloga. To je važno najviše za modele vozila koja nemaju fabrički ugrađen fix sistem na podu. Na taj način izabrane patosnice mogu samo da pružaju maksimalnu udobnost u vožnji.
Veoma je bitna stvar, da vozačeva patosnica bude ojačana. Ova patosnica se najviše troši, zato je bitno da ima dodatno ojačanje, da bi što duže trajala. Nije svejedno od kakvih materijala su patosnice izrađene. Birajte samo kvalitetne, deblje materijale, koji su najmanje 1800-2000 gr / m2. Ispod ove težine, tepih patosnice ne mogu biti dugotrajne i kvalitetne.
Bitan je I gornji sloj velura, ako je gustoća tkanih vlakana retka, teško ih je očistiti, što gušći gornji sloj znači lakše ćišćenje.
0